Обредна зала Триадица – София

Дълго отлагах този пост, тъй като обикновено не пиша негативни неща, но ако има ритуална зала в София, от която да ме побиват тръпки, то това е зала Триадица на Витошка!
Лампите, висящи от тавана, в комбинация с жълтите ламперии по стените, придават усещането, че си в космически кораб от 60-те години на миналия век…

Предимството на обредна зала Триадица е, че побира достатъчен брой гости и, че се намира в центъра на София. Оттук насетне започвам с негативите, които съм установил от личен опит през дългогодишната ми практика като сватбен фотограф. Ще започна с локацията, която привидно е отлична, но има и един голям минус, а именно фактът, че паркирането може да се окаже кошмар, особено в събота преди 14:00 часа. Ако планирате сватбата си и сте се спрели на зала Триадица, моля обърнете му внимание. Повечето от вашите гости се придвижват с автомобили от локация на локация и предизвикателството, пред което са изправени в този район, не е за пренебрегване.

Соц излъчването далеч не е най-големият минус. Жените, които водят гражданските ритуали, са крайно несъобразителни и невъзпитани. Държат екипа ни под напрежение всеки път, когато стъпим на тяхна територия. Задържат ни до последно пред залата, въпреки че любезно сме помолили да влезнем по-рано, тъй като имаме нужда от физическо време да настроим техниката си и да се настаним удобно, така че да свършим работата си добре. Все пак всички за това сме там… Случвало се е да не успеем да снимаме ритуалните чаши и халките… Както повечето от вас знаят, снимам съвместно с асистент фотограф. Миналата година, докато ми помагаше във въпросната зала, още преди да е започнал ритуалът, водещата й се накара, че не може да застава на подиума, както и от другата страна на масата. След като любезно й се усмихнахме и обяснихме нашите доводи, привидно всичко се беше разминало , до моментът, в който водещата на ритуала не се изкряска по микрофона пред всички гости, че й пречим. Младоженците бяха потресени… За тези, които не са ни виждали в действие, ще споделя, че за мен ролята на асистент фотографа е от огромно значение. Тъй като снимам изключително и само с твърди обективи, с цел по-добра и качествена визия на сватбените снимки, се налага бързата им смяна по време на ритуалите.Именно за това и асистентът ми е от крайна необходимост.
И това не е всичко…

На излизане от залата ще ви посрещне група “музиканти” от ромски произход. Искате или не, ще получите музикален съпровод и безцеремонно изнудване за пари. Има още една група от хора, която можете да срещнете на излизане и от която мен лично много ме е срам. Ако усетите някой непознат да ви снима още преди да започне ритуала, то това не е защото сте му много симпатични, а защото смята да се възползва от вашето положение, въпреки че вече сте си платили за фотограф. На излизане от залата ще срещнете табло с отпечатани снимки – ваши, на вашите гости, роднини и приятели. Не мога да ви кажа колко точно струва една снимка, но е в порядъка на 3-5лв. За сравнение аз предавам около 1000 броя снимки и цената ми за 10 часа ангажираност е 1000лв. Можете сами да си направите изводите за какво изнудване говорим… За огромно мое щастие все по-малко ми се налага да снимам там.